30 Eylül 2015 Çarşamba

Gülsuyu Nasıl Kullanılır?

Tonik Olarak Gülsuyu
Mağazalarda satılan toniklerin kimyasallar ve alkol içerir. Bunun yerine gülsuyu kullanmayı deneyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken ise yüzünüzü temizledikten sonra pamuk yardımıyla gülsuyunu cildinize uygulamaktır. Gülsuyunu tonik olarak kullanmak cildinizin doğal olarak canlanmasına yardımcı olacaktır. Gülsuyu açık gözenekleri kapatırken cildinize hoş çiçeksi bir koku verecektir.
Cilt Temizleyici Olarak Gülsuyu
Yarım bardak gülsuyu ile 1 çay kaşığı gliserini iyice karıştırın. Ardından bir parça pamuğu bu karışıma batırıp yüzünüzü ve boynunuzu silin.
Makyaj Temizleyici Olarak Gülsuyu
Gülsuyu doğal makyaj temizleyici olarak da kullanılabilir. Bir parça pamuğun üzerine gülsuyu sürüp nazikçe masaj yaparak yüzünüzdeki makyajı çıkarabilirsiniz. Daha etkili bir makyaj temizleyici için ise pamuğu gülsuyu ile nemlendirin ve üzerine az miktarda sıvı hindistan cevizi yağı sürün. Bu şekilde gülsuyu ve hindistan cevizi yağını karıştırarak makyajınızı temizleyin. Bu sadece yüzünüzde değil göz çevresindeki hassas deride de uygulanabilir. Makyajınızı temizlerken her zaman nazik hareket edin ve cildinize zarar vermemeye özen gösterin.
Sprey Olarak Gülsuyu
Özellikle yaz aylarında günde birkaç kez yüzünüze gül suyu sıkmakcildinizi tazeler, doğal bir şekilde nemlendirir, cildinize aydınlık ve parlaklık katar. Sprey şişesine doldurduğunuz gülsuyunu buzdolabına koyup gün içerisinde yüzünüze sıkabilirsiniz
Akneler için Gülsuyu
2 çay kaşığı gülsuyu ile 2 çay kaşığı limon suyunu karıştırın. Bu karışımı cildinize uygulayın ve 10 dakika bekletin. Ardından suyla durulayın ve temiz bir havlu ile nazikçe kurulayın. En iyi sonuçlar için bu yöntemi haftada 2 kez tekrarlayın.
Kuru Ciltler için Gülsuyu
4-5 adet bademi toz haline gelinceye kadar öğütün. Ardından üzerine 2 yemek kaşığı gülsuyu ekleyin ve pürüzsüz bir karışım haline getirin. Eğer dilerseniz 1/2 çay kaşığı bal ilave edin. Elde ettiğiniz karışımı temiz yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 15-20 dakika bekledikten sonra suyla durulayın ve temiz bir havluyla nazikçe kurulayın.
Hassas Ciltler için Gülsuyu
3 yemek kaşığı gülsuyu, 1/4 bardak süt ve 1/2 çay kaşığı balıkarıştırın. Üzerine 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi tozu ilave edin. Elde ettiğiniz karışımı yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Kuruduktan sonra soğuk suyla durulayın ve temiz bir havluyla nazikçe kurulayın.
Nemlendirici Kırışıklık Karşıtı Gülsuyu Maskesi
Temiz bir kabın içerisinde 2 yemek kaşığı gülsuyu, 2 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı badem yağı ve 3 damla E Vitamini yağınıkarıştırın. Temiz yüzüne uygulayın ve masaj yapın. 10-15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla durulayın ve temiz bir havluyla nazikçe kurulayın. En iyi sonuçlar için gece yatmadan önce uygulayın.
Gülsuyu ve Kremler
Gülsuyunu günlük kremlerinizle beraber kullanabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken günlük krem ya da nemlendiricinize birkaç damla gülsuyu eklemektir. Kremi her uyguladığınızda cildinizin yumuşak ve elastik olmasına yardımcı olur......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder